суббота, 17 ноября 2012 г.



ОДРАЗУ ДВІ АРХІТЕКТУРНІ ПАМ'ЯТКИ НА ХРЕЩАТИКУ ОПИНИЛИСЯ ПІД ЗАГРОЗОЮ РУЙНУВАННЯ


У будинках з'явились тріщини. Люди, які працюють в офісах, припускають, що усе через ремонт, який заходились робити в одному з приміщень. У ситуації розбирались наші журналісти.
АНДРІЙ ЛАЩ, журналіст:
- Перші тріщини на фасаді будинку № 44 з'явилися двадцять сьомого вересня. Працівники офісів кажуть, саме тоді нові власники книгарні "Знання", що на першому поверсі, почали розбирати перекриття і будувати підвальне приміщення. За словами очевидців, саме це і призвело до часткового руйнування сусідніх будинків.

НАТАЛІЯ ГАЙСАНЮК, очевидиця:
- Были залиты два бетонных перекрытия, а, в принципе, в этом доме перекрытия деревянные, что существенно утяжелило сам дом и, соответственно, без надлежащего укрепления фундамента привело к таким последствиям.

Наслідки від початку ремонтних робіт відчули десятки орендарів та власників приміщень. Бо тріщини простягаються з останнього до першого поверху будівлі. Неозброєним оком видно, наскільки зараз перекошені стіни, вікна, і з якими зусиллями відчиняються внутрішні двері.

Очевидиця:
- Все, больше ее невозможно открыть.

Працівники офісів кажуть, тільки-но власник книгарні "Знання" зрозумів, що доведеться відповідати, зробив орендарям приємне. В офісах, які найбільше скаржилися на нового сусіду, підрізали двері, щоб ті видавалися справним. Пообіцяли допомагати і в подальшому. От тільки такий варіант розвитку подій орендарыв не влаштовує. Бо хвилюються, що ремонтувати потім буде нічого. Адже усі перекриття у двох постраждалих будинках - дерев'яні. До того ж, роботи тут тривають ледь не цілодобово, кажуть очевидці. Не заважає навіть присутність телевізійної камери.

ГАЛИНА ЄСАУЛЕНКО, очевидиця:
- Есть кто?
- Есть. 
- Скажите, а Вы же там строите, правильно? 
- Нет.

Сусіди нового власника неодноразово зверталися до компетентних органів з проханням захистити їхні права і зупинити руйнацію будівлі. Відповідь отримали лише з міліції. Правоохоронці навіть виїжджали на місце. От тільки особливо нічим - не допомогли. Та кажуть, інші навіть не зважили на проблему уваги. Тому у подальшому звертатимуться до найвищих інстанцій.

Андрій Лащ, Костянтин Царенок, телеканал "Київ".

1 комментарий:

  1. Я хочу поділитися з усіма, хто тут шукає позику для бізнесу або особистого користування, щоб зв’язатися з паном Педро на pedroloanss@gmail.com, тому що пан Педро та його кредитна компанія – це все, кому я довіряю, коли справа доходить до вирішення фінансової ситуації, тому я рекомендую хтось шукає фінансової допомоги, щоб зв’язатися з містером Педро з річною прибутковістю кредиту 2 ставки, зараз? Ви розумієте, чому я виберу Педро з його кредитною компанією 100 справжніх фінансів.

    ОтветитьУдалить